<< Vorige - Volgende >>


JustoCat®


JustoCat®


Eenmalige aanbieding!

Artikelcode: 520183Justo is Latijn voor therapie. De JustoCat® is dus een therapiekat. Veel mensen hebben goede herinneringen aan katten. Deze werden gebruikt als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de JustoCat®. De JustoCat® ziet eruit  en voelt bijna als een echte kat. Het verschil is dat een JustoCat® niet hoeft te eten, geen kattenbak nodig heeft en niet wegloopt. Alleen moet de batterij van de JustoCat® van tijd tot tijfd opgeladen worden.

De JustoCat® heeft de belangrijke functies van een echte kat, met dezelfde grootte en hetzelfde gewicht. De JustoCat® is interactief.

De JustoCat® is ontwikkeld als alternatief voor echte huisdieren. Het doel van de JustoCat® is het oproepen van herinneringen voor mensen met dementie. Het is algemeen bekend dat van huisdieren een kalmerende werking uitgaat. Onderzoek heeft aangetoond dat een JustoCat® kalmerend werkt. Een JustoCat® geeft een huiselijk gevoel zodat mensen met dementie rustiger worden en de kwaliteit van leven wordt verbeterd!

De focus ligt bij mensen met dementie op welzijn. Alternatieve vormen van behandeling, zoals muziek, dans, en zang zijn allemaal gebleken belangrijk te zijn. Ook huisdieren kunnen voorzien in een  behoefte: fysieke nabijheid, aandacht en ervoor te  kunnen zorgen zijn aspecten die tot welzijn bijdragen. De hygiënische problemen met huisdieren maken het echter moeilijk, zo niet onmogelijk, huisdieren in zorginstellingen te houden.

Een JustoCat® heeft een vervangbare vacht (er wordt een grijze en een zwart-witte vacht geleverd). De vacht van een JustoCat® kan gewassen worden op 40 ° C.